Maliny w syropie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    3 kg
  • woda

    1 litr
  • cukier

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny przebieramy, płuczemy.
Gotujemy wodę z cukrem (można dodać więcej cukru).
Maliny nakładamy do słoików (wyparzonych) do 3/4 wysokości i zalewamy gorącą wodą z cukrem.
Słoiczki wstawiamy do wyłożonego ściereczką lub papierem garnka, zalewamy wodą do 3/4 wysokości i gotujemy 20-30 minut na małym ogniu.
Idealny sok na zimne jesienne i zimowe dni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babeczka007 03.10.2013 12:04
piękne malinki
Aida 03.10.2013 11:17
dziękuję :) i tak też smakują :)
Pietruszka 03.10.2013 11:15
ładnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat