Malinowy sernik

Malinowy sernik

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Idealne ciasto w sezonie na maliny! Delikatne i pyszne.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Spód:

  • masło 82%

    120 gramów
  • herbatniki

    200 gramów

Masa serowo-malinowa :

  • biały ser mielony

    650 gramów
  • cukier puder

    100 gramów
  • żelatyna

    20 gramów
  • woda zimna

    5 łyżek
  • śmietanka

    150 gramów
  • maliny

    200 gramów

Mus z malin :

  • maliny

    250 gramów
  • cukier brązowy

    3 łyżki
  • żelatyna

    8 gramów
  • wrzątek

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie :

Krok 1 - Malinowy sernik foto
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki.
Krok 2 - Malinowy sernik foto
Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w wodzie, rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z ubitą śmietanką.
Krok 3 - Malinowy sernik foto
Na końcu dodać umyte i osuszone owoce, wymieszać.
Krok 4 - Malinowy sernik foto
Gotową masę serowo-malinową przełożyć na schłodzony spód.
Krok 5 - Malinowy sernik foto
Maliny podgrzać z brązowym cukrem, żelatynę rozpuścić w e wrzątku, przelać do malin, wymieszać i ostudzić. Przelać na serową masę. Ciasto na noc schować do lodówki.
Krok 6 - Malinowy sernik foto
A potem już tylko się delektować ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat