Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Malinowy sernik

5.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Idealne ciasto w sezonie na maliny! Delikatne i pyszne.

Składniki:

Spód:

masło 82%
120 gramów
herbatniki
200 gramów

Masa serowo-malinowa :

biały ser mielony
650 gramów
cukier puder
100 gramów
Żelatyna wieprzowa Prymat
20 gramów
Sklep Prymat
woda zimna
5 łyżek
śmietanka
150 gramów
maliny świeże
200 gramów

Mus z malin :

maliny świeże
250 gramów
cukier brązowy
3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
8 gramów
Sklep Prymat
wrzątek
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy sernik

Przygotowanie :

1
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki.
Krok 1 - Malinowy sernik foto
2

Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w wodzie, rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z ubitą śmietanką oraz ser mielony.

Krok 2 - Malinowy sernik foto
3

Na końcu dodać do masy, umyte i osuszone owoce, wymieszać.

Krok 3 - Malinowy sernik foto
4
Gotową masę serowo-malinową przełożyć na schłodzony spód.
Krok 4 - Malinowy sernik foto
5
Maliny podgrzać z brązowym cukrem, żelatynę rozpuścić w e wrzątku, przelać do malin, wymieszać i ostudzić. Przelać na serową masę. Ciasto na noc schować do lodówki.
Krok 5 - Malinowy sernik foto
6
A potem już tylko się delektować ;)
Krok 6 - Malinowy sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TES 21.07.2024 11:39
Przepis zbyt ogólnikowy a sernik nie jest smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak