Malinowy puchar

Malinowy puchar

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    200 g
  • woda

    180 ml
  • mąka ziemniaczana

    15 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny umyj,włóż do garnuszka. Zalej wodą (pół szklanki). Postaw na gazie, gotuj około 2 minuty,aż maliny się rozpadną. W pozostałej wodzie rozpuść mąkę. Dodaj do malin, mieszając do zagotowania. Kisiel przelej do pucharków.Udekoruj malinami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat