Przepis i sposób przygotowania na: Malinowo-kokosowa zebra
Dodajemy do niej cukier i mleko.
Dokładnie mieszamy i zagotowujemy po czym odstawiamy do ostygnięcia.
Gdy masa będzie już przestudzona miksujemy ją z mąką, proszkiem do pieczenia oraz żółtkami.
Białka ubijamy i dodajemy do masy.
Delikatnie ale dokładnie mieszamy i dzielimy na 2 części.
Do jednej dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy.
Do drugiej rozgniecione maliny i miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia składników.
Do totownicy wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam tortownicy o średnicy 26 cm) nakładamy na przemian po jednej łyżce mas.
Ciasto pieczemy w 180 stopniach około 40 minut (do suchego patyczka).
Możemy je ozdobić wiórkami i malinami.
Ciasto podałam z odrobina cukru różanego.
Smacznego :)