Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe serduszka z miętą

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 0,5 opakowanie
maliny świeże 16 sztuk
mięta kilka listków
czekolada 0,5 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe serduszka z miętą

Kroki postępowania

1
Małą foremką o kształcie serduszka wycinamy ciasteczka.
Krok 1 - Malinowe serduszka z miętą foto
2
Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Umyte i osuszone listki mięty siekamy lub rwiemy na mniejsze kawałki i posypujemy nimi serduszka,
Krok 2 - Malinowe serduszka z miętą foto
3
następnie na każdym ciastku układamy po malince.
Krok 3 - Malinowe serduszka z miętą foto
4
Pieczemy ok. 10 minut w 190'

Na koniec ozdabiamy ciastka roztopioną czekoladą.
Krok 4 - Malinowe serduszka z miętą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 29.09.2012 15:20
superowe Ci wyszly
Poison1988 27.09.2012 15:20
ślicznie i pysznie :)
Agnieszka_B 27.09.2012 07:30
Wyglądają pięknie!
elficzna 26.09.2012 23:48
słodziaki!
Kas2 26.09.2012 23:05
prześliczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak