Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe płatki ryżowe z hibiskusem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki ryżowe 1 szklanka
mleko
hibiskus kandyzowany 3 łyżki
sok malinowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe płatki ryżowe z hibiskusem

Płatki ryżowe gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. Gdy są gotowe odstawiamy ,żeby ostygły. Następnie dodajemy do nich sok malinowy i mieszamy. Kandyzowany hibiskus kroimy dość drobno i dodajemy do płatków-mieszamy. Deser serwujemy na zimno ozdobiony pokrojonym hibiskusem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 05.03.2013 08:15
bardzo ciekawy przepis
Janina 05.03.2013 08:15
bardzo pyszne
Pyszota 05.03.2013 08:10
zdrowe słodkie super śniadanie
iwa643 05.03.2013 06:11
Polecam na sniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak