Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe babeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

na około 22 szt

maliny świeże 250 g
masło 130 g
jajko 4 szt
cukier puder 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
aromat waniliowy kilka kropli
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżecza
ocet 1 łyżka
sól szczypta
mleko 7 łyżek

dodatkowo

cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe babeczki

Masło rozpuścić i ostudzić. Utrzeć z cukrem, a następnie dodawać stopniowo po jednym jajku. Wymieszać proszek do pieczenia z mąką, sodą i solą. Całość przesiać i dodawać stopniowo do masy. Na końcu cienką strużką dodawać mleko i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do foremek do muffinek włożyć papilotki nałożyć do nich po łyżeczce ciasta. Do każdej muffinki włożyć kilka malin i przykryć resztą ciasta do około ¾ wysokości foremki.
Piec około 15-18 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 19.01.2016 11:16
Pyszne babeczki
dodi 19.01.2016 11:07
piękne babeczki
Damiano
Damiano 19.01.2016 10:50
pyszne babeczki
Maridka19 19.01.2016 06:14
Lubię takie babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak