Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe babeczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 250 g
masło 170 g
jajko 4 szt
cukier puder 1 szklanka
mąka tortowa 3 szklanki
cukier waniliowy 15 g
proszek do pieczenia 25 g
sól 1 szczypta
mleko 7 łyżek
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe babeczki

Masło rozpuścić i ostudzić. Utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczypta soli a następnie dodawać stopniowo po jednym jajku. Wymieszać proszek do pieczenia z mąką, przesiać i dodawać stopniowo do masy. Cienką strużką dodawać mleko, a następnie owoce. Wymieszać delikatnie. Foremki do muffinek napełniać ciastem nieco więcej niż do połowy. Piec około 20-25 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak