Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa pianka z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka malinowa 1 opakowanie
mleko skondensowane niesłodzone 1 szklanka
jabłka 2 sztuki
cytryna 1/2 sztuki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa pianka z jabłkami

Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, ostudzić. Jak galaretka zacznie tężeć, ubić mleko na puszystą pianę. Do mleka dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Masę rozłożyć do 4 miseczek i odłożyć do lodówki do stężenia. Z cytryny wycisnąć sok. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, polać sokiem z cytryny, dosłodzić do smaku cukrem. Jabłka rozłożyć na piance malinowej. Każdą porcję deseru dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak