Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malina jesienna na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny 4 kilogramy
cukier 2 kilogramy
woda 1/2 szklanki
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Malina jesienna na zimę

Te zebrałam w październiku - jesienna odmiana. Maliny wymieszać z cukrem w garnku,dodać wodę aby się nie przypaliły i sok z cytryny, podgrzewając je lekko.Mus przełożyć do słoików i pasteryzować przez około 10 minut.Po ostygnięciu wyjąć z wody. Dobre do makaronu oraz na koktajle zimą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.12.2013 10:59
super takie malinki
dianix 09.04.2013 21:00
cos dla mnie:)
Mariusz10 04.01.2013 18:27
super
Magda24 22.12.2012 22:24
zdrowe i w całości
gosia1988 18.11.2012 12:26
super przepis
Monika58 20.10.2012 15:01
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak