Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe, gotowane marchewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe marchewki 300-400 gram
sól 0,5 łyżeczki
margaryna 2 łyżki
płatki kukurydziane 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Małe, gotowane marchewki

Małe (młode) marchewki skrobiemy nożykiem. Następnie dokładnie płuczemy. Marchewki wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Odcedzamy. Płatki kukurydziane mielimy w maszynce do mielenia mięs. Margarynę topimy w małym garnuszku, dodajemy zmielone płatki kukurydziane i podsmażamy chwilę. Zasmażka ma mieć bardzo gęstą konsystencję, żeby można nią posypać marchewki. Tak przygotowana marchewkę podaję jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 22.09.2013 09:41
fajny pomysł
ppaulina 12.08.2013 19:36
samo zdrówko :)
msmors 10.08.2013 13:48
takich jeszcze nie jadłam, fajne
gosia56 09.08.2013 20:04
napewno pyszne takie marchewki
fotoviderek 09.08.2013 09:11
Podoba mi się ten pomysł na marchewkę :)
Pomocnik 08.08.2013 22:30
super przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak