Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe babeczki z lukrem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 125 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 70 g
jajko 1 szt
olej 50 ml
jogurt naturalny 100 ml
mleko 100 ml
ser mascarpone 2 łyżki
cukier puder 3 łyżki
cukrowe ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Małe babeczki z lukrem

W jednej misce mieszamy makę, cukier, proszek, natomiast w drugiej mieszamy jogurt, mleko, jajko i olej. Skłądniki suche przesypujemy do mokrych i mieszamy łyżką tylko tyle aby składniki się połączyły. Przekładamy ciasto do małych papilotek lub foremek do wysokości 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok 20 minut. Ser mascarpone mieszamy z cukrem pudrem, aż do połączenia i powstania rzadkiego lukru. Lukrem polewamy ostudzone babeczki i posypujemy dowolnymi cukrowymi ozdobami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 31.12.2012 18:32
pyszny w smaku lukier polecam
Renataj 30.12.2012 23:22
Wygladają bardzo apetycznie.Ciekawy lukier z mascarpone.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak