Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 2 puszki
jajko 3 szt
cebula 1 szt
majonez 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela z jajkiem

Kroki postępowania

1


Makrele wyciągamy do miseczki i zgniatamy widelcem z jednej puszki dodajemy olej.
Krok 1 - Makrela z jajkiem foto
2
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Chłodzimy i obieramy.
Krok 2 - Makrela z jajkiem foto
3
Obraną cebulkę kroimy w kostkę. Oprószamy kucharkiem i odstawiamy na 10 minut.
Krok 3 - Makrela z jajkiem foto
4
Obrane jajka kroimy w kostkę.
Krok 4 - Makrela z jajkiem foto
5
Do rozgniecionych śledzi dodajemy pokrojone jajka.
Krok 5 - Makrela z jajkiem foto
6
Następnie przygotowaną cebulkę.
Krok 6 - Makrela z jajkiem foto
7
A na końcu majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 7 - Makrela z jajkiem foto
8
Najlepiej smakuje na białym pieczywie
Krok 8 - Makrela z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak