Makrela\'\' a la mnich\'\'

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela

    600 g
  • cebula

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • oliwki czarne

    12 szt
  • ziołowa przyprawa

    do smaku
  • oliwa

    w/g uznania
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić,ostrożnie usunąć kręgosłup i ości .cebulę obrać,dtobno posiekać i zrumienić na oliwie na złoty kolor,żaroodporny półmisek posmarować oliwą,położyć w nim rybę,na powierzchni ryby rozprowadzić zrumienioną cebulkę,dodać listek laurowy i przyprawę ziołową,następnie skropić z sokiem z cytryny ,obłożyć oliwkami,półmisek z rybą przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika,piec około 30 minut,podawać z ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat