Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec zawijany
Kroki postępowania
Następnie ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować.
Na rozwałkowany placek nałożyć połowę masy makowej.
Końce ścisnąć i zawinąć pod spód.
Piec 45 min w temp. 180 stopni.
mak | 200g |
miód | 3 łyżki |
mleko | 200 ml |
cukier | 3/4 szkl. |
rodzynki | |
orzechy włoskie |
drożdże świeże | 1/2kostki |
mąka tortowa | 3/4 kg |
jajko | 3 szt. |
mleko | 1,5 szkl. |
cukier | 3/4 szkl. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: