Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

MAKOWIEC Z JABŁKAMI – JAPOŃSKI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak
350 g
cukier
300 g
masło
240 g
jajko
9 szt
jabłka
600 g
budyń śmietankowy
1 op
bakalie
150 g
aromat rumowy
3 łyzeczka
kasza manna
8 łyzek
proszek do pieczenia
3 łyzeczki

Porada

Dodatkowo ciasto oblewamy mleczną czekoladą i posypujemy kokosem!

Przepis i sposób przygotowania na: MAKOWIEC Z JABŁKAMI – JAPOŃSKI

Mak parzymy, mielimy z olejkiem arakowym i posiekanymi bakaliami.

Masło ucieramy z cukrem i żółtkami.

Dodajemy sparzony mak , kaszę mannę , budyń, starte jabłka i ubitą na sztywną pianę białka.

Wszystko razem dokładnie ze sobą mieszamy.

Wyciągamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 55-60 minut.

Dokładnie studzimy, polewamy roztopioną czekoladą i obsypujemy podprażonym kokosem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 01.01.2016 19:59
do wypróbowania :-)
Wacław 22.03.2015 12:00
wspaniały makowiec ,na 5 :-)
gosia56 22.03.2015 09:18
na pewno pyszny;)
Janina 21.03.2015 20:23
Bardzo lubię to ciasto;)
Franciszek 21.03.2015 19:21
Pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak