Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKOWIEC Z JABŁKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 szt.
jaja 9 szt.
proszek do pieczenia 1 szt.
masło 1 szt.
cukier puder 45 dag
spażony mak 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: MAKOWIEC Z JABŁKAMI

Wykonanie:
Sparzony mak zmielić i utrzeć z cukrem-pudrem ,dodając po jednym żółtku. Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać do masy makowej w raz z resztą składników. Na końcu ubić pianę na sztywno i wymieszać lekko z ciastem. Wyłożyć na blachę , posmarowaną tłuszczem i piec ok. 35 minut w temperaturze 170ºC

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 13.04.2013 22:56
oj, musi być smaczny
adelajda 13.04.2013 22:36
z jabłkami makowca jeszcze nie robiłam ale może czas spróbować
Janina 13.04.2013 19:51
Bardzo ciekawe połączenie składników
Gracer 13.04.2013 18:56
nigdy takiego nie jadłem ale może to połączenie być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak