Składniki:
Ciasto: | |
mąka pszenna | 500 g |
masło | 250 g |
drożdże | 40 g |
cukier | 4 łyżki |
jaja | 2 sztuki |
śmietana kwaśna | 3 łyżki |
sól do smaku | |
Nadzienie: | |
masa makowa | 850 g |
jaja | 3 sztuki |
dżem morelowy | 450 g |
Polewa: | |
czekolada gorzka | 100 g |
Ciasto: | |
mąka pszenna | 500 g |
masło | 250 g |
drożdże | 40 g |
cukier | 4 łyżki |
jaja | 2 sztuki |
śmietana kwaśna | 3 łyżki |
sól do smaku | |
Nadzienie: | |
masa makowa | 850 g |
jaja | 3 sztuki |
dżem morelowy | 450 g |
Polewa: | |
czekolada gorzka | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: