Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Makowiec na herbatnikach

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki
30 dag
masło
20 dag
masa makowa
500 dag
jajko
5
kasza manna
5 łyżek
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
polewa czekoladowa
jabłko kwaśne
2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na herbatnikach

Herbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z 10 dag miękkiego masło .Wylepić dno wyłożonej pergaminem formy. Jajka ubić, wymieszać z 10 dag rozpuszczonego masła, startymi jabłkami i resztą składników nadzienia. Wyłożyć nadzienie na ciasto. Piec 50 minut w temp. 180 stopni C. Polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 14.12.2011 13:03
jak u mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak