Makowiec na herbatnikach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    30 dag
  • masło

    20 dag
  • masa makowa

    500 dag
  • jajko

    5
  • kasza manna

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • polewa czekoladowa

  • jabłko kwaśne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z 10 dag miękkiego masło .Wylepić dno wyłożonej pergaminem formy. Jajka ubić, wymieszać z 10 dag rozpuszczonego masła, startymi jabłkami i resztą składników nadzienia. Wyłożyć nadzienie na ciasto. Piec 50 minut w temp. 180 stopni C. Polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 14.12.2011 13:03
jak u mamy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat