Makowiec na biszkopcie

Makowiec na biszkopcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    1/2 kg
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • orzechy włoskie

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt przekroić na połowę. Mak sparzyć , zmielić 3 razy przez maszynkę razem z orzechami włoskimi . Dodać sparzone rodzynki , miód , zapach migdałowy. Dokładnie wymieszać . Gorącą masą przełożyć biszkopt.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

12.09.2015 16:46
uwielbiam makowce

IKrakowianka

16.07.2013 21:13
super makowiec

Katarzyna59

23.05.2013 08:16
bardzo smaczne

reniatka

28.03.2013 11:05
bardzo smaczny

Margo1

18.03.2013 20:04
mój ulubiony

adelajda

04.03.2013 07:25
super ! na pewno wypróbuję !

AURELKA

03.03.2013 11:17
prosty i smaczny , moje ulubione ciasto

Magula

02.03.2013 22:09
napewno był pyszny

ewka1978

28.02.2013 13:19
smakowicie wygląda

babi17

28.02.2013 13:01
pyszny ten makowiec

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat