Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec jabłkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 850 gram z bakaliami
margaryna 1 szt.
jajko 8 szt
kasza manna 10 dag
wiórki kokosowe 10 dag
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 kg
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec jabłkowy

Wykonanie:
Margarynę utrzeć na puch z cukrem i żółtkami. Następnie wsypać kaszę mannę z wiórkami i proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać mikserem. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odlać powstały sok i dodać do masy razem z ubitą na sztywno pianą z białek. Delikatnie wymieszać, przełożyć do przygotowanej dużej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 05.01.2016 12:59
pyszne do kawy
dodi 05.01.2016 08:32
trafia do ulubionych
IKrakowianka 04.01.2016 19:08
podoba mi się ten wypiek!
sylwia_sl 04.01.2016 18:18
Takie ciasta lubię najbardziej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak