Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec grysikowy
Studzimy. Żółtka dodajemy do kaszy, dodajemy suchy mak, ubitą pienę z białek. Ciasto przekładamy na blachę i przykrywamy masą makowo-grysikową. Pieczemy 50 min.
Ciasto: | |
mąka | 1/2 kg |
masło | 1 kostka |
cukier puder | 1 szklanka |
jajko | 1 szt |
Nadzienie: | |
mleko | 1 l |
mak | 25 dag |
grysik | 15 dag |
jaja | 4 szt |
cukier | 4 łyżki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: