Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 0,5 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa makowa 1 puszka
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać mąkę przesianą z proszkiem i delikatnie zamieszać z masą jajeczna.Wylać do blaszki i upiec biszkopt.Piec zemy ok 25min w temp 180st.
Biszkopt wystudzić .Przekroić na dwa blaty.Jeden włoźyć na spód blaski .na biszkopt wyłożyć masę makową i przykryć drugim blatem biszkoptu.Całość oblać polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.03.2014 09:36
pyszne ciasto
kriko 27.12.2013 09:47
super makowiec
Luki 26.12.2013 08:42
lubie makowca
V_kuchareczka 25.12.2013 20:39
pyszny makowiec
agnieszka214 25.12.2013 15:58
makowce to ja uwielbiam
cukiereczek 25.12.2013 14:54
lubię ciasta z makiem
Adam/ZUB3R 25.12.2013 14:35
smaczne ciasto
pawel123 25.12.2013 11:58
ale smakowitości
krystyna330 25.12.2013 11:56
musi pysznie smakować
Jusiaa 25.12.2013 10:53
Prosty i pyszny:)
patryska76 25.12.2013 10:19
Przepyszny ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak