Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowe kokosanki z migdałową niespodzianką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3
cukier 200 g
wiórki kokosowe 300 g
mak 2 łyżki
aromat migdałowy
migdały

Porada

Czekoladowym smakoszom polecam udekorowanie kokosanek rozpuszczoną czekoladą.

Przepis i sposób przygotowania na: Makowe kokosanki z migdałową niespodzianką

1) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier i kilka kropel aromatu migdałowego.

2) Do ubitej piany dodajemy wiórki kokosowe i mak. Delikatnie ale dokładnie mieszamy wszystko razem.

3) Za pomocą łyżki/gałkownicy do lodów formujemy równe ciasteczka i układamy je na blasze (w odległości ok. 3 cm od siebie).

4) W każdą kokosankę wciskamy jeden migdał.

5) Pieczemy ok. 20 minut w 170°C.

6) Po upieczeniu zostawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.07.2016 18:21
smaczne słodkości
jagoda5913 27.07.2016 00:49
super przepis
wwwiolka 26.07.2016 22:50
Bardzo fajny przepis.
benka 26.07.2016 19:02
Świetny przepis.
Mama niejadka 26.07.2016 18:21
Pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak