Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
jajka
6 szt -
mąka pszenna
1 szkl -
mak
1 szkl sypkiego -
cukier
1 szkl -
proszek do pieczenia
1 1/2 łyżeczki -
masa
-
śmietana
2 op "Śnieżki" -
żelatyna
2 łyżeczki kopiaste -
cukier
-
sok z cytryny
-
Dodatki:
-
brzoskwinie w puszce
1 op -
Krem:
dowolny kilka łyżek
Sposób przygotowania
Ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty.
Żelatynę rozmieszać w malutkiej ilości wody i leciutko przestudzić. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić. Śmietanę przygotować wg przepisu na op i na koniec ubijania dodać żelatynę i sok z cytryny.
Dodać brzoskwinie, szybko wymieszać i wyłożyć na ciasto. Przykryć drugim blatem ciasta. Dowolnie udekorować.
Ja wierzch zasmarowałam kremem i posypałam rozkruszonym ciastem piernikowym.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się