Makaronowe muszelki nadziewane kapustą z grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    450 g
  • marchewka mała

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • masła

    100 g
  • przyprawy do smaku

    1/2 łyżeczki
  • grzyby suszone

    50 g
  • makaron muszelki

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną odcisnąć, jeżeli jest bardzo kwaśna, pokroić i
ugotować. Grzyby namoczyć, ugotować, odsączyć i pokroić w paseczki
lub kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce i
wraz z grzybami podsmażyć na maśle,następnie połączyć z kapustą.
Doprawić do smaku solą,pieprzem i czerwoną papryką.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w posolonej wodzie,
odsączyć przelać wodę. Muszle napełnić nadzieniem, ułożyć w
naczyniu do zapiekani. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C,
zapiekać przez 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 12.04.2013 09:11
polecam proste i smaczne
annagebalska 18.12.2012 08:53
pycha
ZEWA 20.06.2012 10:25
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat