Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i twarogiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 10 dag
szpinak 15 dag
twaróg 10 dag
śmietana 1 łyżka
masło
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i twarogiem

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Szpinak opłukać, usunąć ogonki i pokroić na mniejsze kawałki. Szpinak podsmażyć na maśle. Następnie dodać makaron oraz śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Twaróg rozdrobnić i dodać do makaronu ze szpinakiem. Razem smażyć jeszcze około 2-3 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.03.2014 18:18
to lubię :)
noninka77 11.03.2014 17:35
smacznie i prosto:)
Romanowka 11.03.2014 17:22
makaron ze szpinakiem - zawsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak