Makaron ze szpinakiem i serem ricotta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    500 g
  • ser ricotta

    250 g
  • szpinak

    150 g
  • sól, pieprz

  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

  • oliwa

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron ze szpinakiem i serem ricotta foto
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie umyty i osuszony szpinak siekamy. Podsmażamy przez parę minut na patelni z rozgrzaną oliwą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Zdejmujemy patelnię z palnika i dodajemy ser.
Krok 2 - Makaron ze szpinakiem i serem ricotta foto
Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Szpinak z serem mieszamy z gorącym, odcedzonym makaronem i podajemy
Krok 3 - Makaron ze szpinakiem i serem ricotta foto
Makaron ze szpinakiem i serem ricotta

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewka1978 19.08.2012 18:02
super przepis
Dorota76 19.08.2012 16:05
uwielbiam takie
gosia47-47 19.08.2012 15:57
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat