MAKARON ZE SZPINAKIEM I MASCARPONE

MAKARON ZE SZPINAKIEM I MASCARPONE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • makaron

    350 g ulubionego rodzaju
  • szpinak mrożony

    450 g
  • serek mascarpone

    opakowanie
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    3 małe
  • ząbek czosnku

    2 duże

Dodatkowo

  • tymianek

  • gałka muszkatołowa mielona

  • papryka ostra mielona

  • papryka słodka

  • rozmaryn

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotuję al dente.
Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam na maśle wraz z przyprawami.
Dodaję szpinak, smażę, często mieszając, aż cała woda wyparuje, solę.
Następnie dokładnie mieszam z serkiem mascarpone. Kiedy się rozpuści, dodaję porwany na kawałki ser żółty, gotuję jeszcze chwilę. W razie potrzeby sos doprawiam do smaku.
Przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edita

08.05.2017 16:30
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat