Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony
GORGONZOLA 120g
czosnek 3 ząbki
śmietana kremówka 200-250ml
makaron
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

Kroki postępowania

1
Szpinak liściasty rozmrozić, odcisnąć i delikatnie posiekać (niekoniecznie). Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekane ząbki czosnku. Dodać szpinak, zamieszać. Oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Trzeba uważać, by nie spalić czosnku. Dodać pokruszoną gorgonzolę.
Krok 1 - Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą foto
2
Wlać kremówkę o temp. pokojowej. Oddzielnie ugotować w osolonej wodzie makaron (długie wstążki). Ser powinien się roztopić, a kremówka zredukować do postaci sosu. Oprószyć odrobiną mielonej słodkiej papryki. Zamieszać.
Krok 2 - Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą foto
3
Makaron polać odrobiną oliwy i wymieszać z sosem.
Krok 3 - Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 11.10.2012 23:11
ale bym zjadla
Poison1988 10.10.2012 16:40
Uwielbiam szpinak :) i jeszcze z makaronem - super! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak