Makaron ze szpinakiem, fetą i kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    35 dag
  • ser feta

    20 dag
  • szpinak mrożony

    45 dag
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • olej rzepakowy

    2 łyżka
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • makaron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę.

Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, ściągamy na talerz.

Na patelni podgrzewamy masło. Dodajemy szpinak i pokrojoną w drobną kostkę fetę. Ciągle mieszając smażymy przez 2 minuty. Dodajemy śmietanę i podsmażoną pierś z kurczaka. Dokładnie mieszamy. Gdy śmietana się zagotuje, ściągamy z ognia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
DorotaZ 03.05.2014 18:11
Moje ulubione danie:)
MagdaXXX 03.05.2014 10:14
mniam rewelacja
Ola1984 03.05.2014 08:48
Podobny makaron gości u mnie często :) Uwielbiam.
norweska20 03.05.2014 00:11
bardzo lubię i chętnie robię
eMMe 02.05.2014 23:26
Pychota, czasem też taki robię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat