Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1 1 op.
  • szpinak mrożony

    400 g
  • serek twój smak

    2 op.
  • czosnek

    4 ząbki
  • oliwa

    3 łyzki
  • sól

    1 szczzypta
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy z łyżka oliwy al dente.
Na dużej patelni podsmażamy z czosnkiem, solą i pieprzem szpinak. Można przykryć przykrywką. dodajemy 2 serki "Twój smak" i mieszamy, do uzyskania płynnej konsystencji serka.
Dodajemy makaron i delikatnie mieszamy. Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat