Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron grube wstążki

    1 opakowanie
  • szpinak mrożony

    150 g
  • feta

    100 g
  • smietana 18%

    50 g
  • masło

    1 łyżka
  • czosnek ząbki

    2,3
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszystko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodoajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i pokruszoną fetę. Mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Gdy makaron juz jest gotowy odcedzamy (nie płuczemy żeby sosik nam sie dobrze przykleił do makaronu) Następnie przekładamy gorący makaron do innego naczynia polewamy wcześniej przygotowanym sosem,mieszamy i rozkładamy na talerze :) SMACZNEGO...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.11.2012 19:49
Dobre jedzenie.
adam1f 06.08.2011 15:05
pyszne
Tomek13 10.07.2011 15:36
swietne
Tomek13 10.07.2011 15:36
swietne
Tomek13 10.07.2011 15:36
swietne
ewaa 19.06.2011 20:45
bardzo smaczne:)
Izabela/bella81 27.05.2011 10:14
musi być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat