Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szparagami w sosie serowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 300 gram
pieczarki 300 gram
ser topiony 200 gram
śmietana 12% 200 gram
spaghetti
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szparagami w sosie serowym

1. Makaron gotujemy wg instrukcji z opakowania.

2.Pieczarki kroimy w półplasterki, lekko osolone i przyprawione pieprzem podsmażamy na patelni. Szparagi obieramy (swoje od razu pokroiłam na niewielkie kawałki, ale można pozostawić je w całości) i gotujemy ok.7-10min. Odcedzamy.

3.Na drugiej patelni podgrzewamy śmietanę (nie gotować ! ) i wrzucamy do niej serki topione pokrojone na niewielkie kawałki (im mniejsze, tym szybciej się rozpuszczą i tym prędzej będziemy mogli rozkoszować się swym posiłkiem).

4. Po rozpuszczeniu sera, na patelnię dodajemy szparagi i pieczarki. Całość mieszamy, tak by smaki nam się połączyły. Jeśli nasze szparagi nie do końca ugotowały się w wodzie, teraz jest czas aby doszły do stanu idealnego do spożycia. Doprawiamy pieprzem, ziołami (u mnie tymianek) i gałką muszkatołową.

5.Makaron polewamy przygotowanym sosem, serwujemy z odrobiną tartej mozzarelli i świeżymi ziołami.

Smacznego !


po więcej zapraszan na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magiczna_Kuchnia 17.06.2013 01:19
ciekawy pomysł.
beniaminek 16.06.2013 22:33
fajne danie
Adamorek 16.06.2013 21:22
lubię taką kompozycję
Megg 16.06.2013 20:42
pyszne danie
dianix 16.06.2013 20:39
czuję, że ,oje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak