makaron zapiekany z jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    20 dkg
  • woda

    2 l
  • masło

    3 dkg
  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron gotuję w wodzie osolonej i osączam. Obsmażam lekko na maśle. Ubijam jajka z mlekiem i łączę z makaronem. Smażę razem , aż jajka się zetną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 30.08.2012 07:26
jadłam i pyszne było
K&J 20.08.2012 19:31
jeszcze czegoś takiego nie jadłam
sznycel 20.08.2012 19:30
danie jest smaczniejsze , kiedy mleko zastępuję śmietaną, ale ma dużo kalorii

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat