Makaron zapiekany z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    30 dag
  • cukier puder

    1 szkl
  • jajko

    2 szt
  • Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
  • masło

  • jabłko kwaśne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem cynamonowym na jednolitą masę. Jabłka obieramy i kroimy w talarki. Masę jajeczną, jabłka i ugotowany makaron łączymy ze sobą. Całość wkładamy do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą i wyrównujemy górną powierzchnię. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 21.03.2012 18:57
mniam
daria899 25.02.2012 19:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat