Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z grzybami i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 50 dag
grzyby leśne 30 dag
kiełbasa chuda 2-3 pętka
starty ser 15 dag
cebula biała
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
olej
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z grzybami i kiełbasą

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W rondelku podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy grzyby leśne ( mogą to być też pieczarki) i dusimy pod przykryciem. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Kiełbasę również kroimy w kostkę i podsmażamy. Następnie na lekko natłuszczoną blaszkę wykładamy makaron, na to grzyby i kiełbasę. Całość posypujemy oregano i papryką. Na górę kładziemy resztę makaronu i posypujemy zółtym serem. Całość zapiekamy do momentu aż ser się dobrze rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak