Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z ziemniakami i bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
boczek wędzony 300 gram
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
śmietana 300 ml
parmezan starty 40 gram
makaron wstążki 225 gram
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z ziemniakami i bekonem

Ugotowałam makaron według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedziłam.W między czasie ugotowałam ziemniaki pokrojone w kostkę.Na patelni z rozgrzaną oliwą usmażyłam pokrojoną drobno cebulę oraz bekon.Mieszałam 2-3 minuty.Dolałam śmietanę, makaron.Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec dorzuciłam ziemniaczki.Całość posypałam startym serem.Podawałam na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 06.10.2012 09:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak