Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wędliną i oscypkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron wstążki 50 dag
kiełbasa 10 dag
boczek 10 dag
szynka 10 dag
oscypek 15 dag
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wędliną i oscypkiem

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osączamy. Wędlinę /podane proporcje są orientacyjne - poprostu wykorzystujemy takie jakie mamy w lodówce/ kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu tak żeby była chrupiąca.Oscypek ścieramy na tarce. Na patelnię z wędliną wrzucamy makaron. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mieszamy. Rozkładamy na talerze i posypujemy startym oscypkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 27.03.2013 15:47
super mieszanka
Janina 27.03.2013 14:28
Bardzo smaczne
msmors 27.03.2013 14:26
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak