Makaron z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    1 szklanka/osoba
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidory

    2 sztuki
  • koperek

    1/2 pęczka
  • śmietana

    2 łyżki
  • ser mascarpone

    3 łyżki
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • oliwa

    1 łyżka
  • cukinia

    1 mała sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować makaron (zostawić odrobinę wody od gotowania).
Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć cebulkę, następnie czosnek. Po chwili wrzucić pokrojone w drobną kostkę warzywa i dusić ok. 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę pomieszaną z serem mascarpone. Jeżeli sos jest zbyt gęsty dolać wody z gotowania makaronu.
Po zahartowaniu wrzucam na patelnię odcedzony makaron i smażę chwilkę z sosem.
Podawać posypująne ziołami i koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 09.03.2012 20:12
Smakowite danie :)
Wiesława1 25.01.2012 18:04
uwielbiam makarony
Anna141 21.04.2011 10:50
pyszne
Izka192 03.01.2011 18:48
Lubię takie dania, mniam:)
MAR3STA 02.01.2011 16:22
świetne, godne uwagi!
Zoso 12.11.2010 00:08
Smacznie i zdrowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat