Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z twarogiem i polewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki 40 dag
kiełbasa chuda 20 dag
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
pieprz prawdziwy mielony do smaku
masło do smażenia 2 łyzki
cebula biała 1 sztuka
twaróg 200 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z twarogiem i polewką

Na patelnię dodajemy 2 łyżki masła. Kroimy w kostkę boczek, podsmażamy około 3 min. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę chudą i obraną, pokrojoną w kosteczkę cebulę. Podsmażamy do czasu aż cebulka się zarumieni. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy troszkę soli i gotujemy makaron al-dente. Odcedzamy. Makaron wykładamy porcjami na talerz, dodajemy pokruszony ser twarogowy a na wierzch wykładamy przygotowaną polewkę. Dodajemy do smaku pieprzu i soli.
Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 10.10.2012 12:38
Proste ale smakowite. Lubię takie klasyczne przepisy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak