Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z tuńczykiem i szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 500 g
szpinak mrożony 400 g
śmietana 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
masło
cebula 1 średnia
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z tuńczykiem i szpinakiem

Makaron ugotować wg opakowania.
Na patelni rozpuścić masło i zeszklić pokrojoną na drobno cebulę.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do cebuli, wrzucić szpinak. Całość gotować do odparowania wody. Dodać 2 łyżki śmietany i przyprawy. Wymieszać. Dodać odcedzonego tuńczyka. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.12.2012 16:02
ciekawy przepis
paula99926 28.11.2012 23:41
mniami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak