Makaron z tuńczykiem i brokułami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron kolanka

    20 dkg
  • brokół

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente z osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Dodać do makaronu. Dodać tuńczyka, posiekany czosnek i posiekaną natkę. Przyprawić pieprzem i solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 26.11.2011 14:20
Makarony...hm Pod kazdą postacią uwielbiam
Wiesława1 26.11.2011 14:19
Makarony...hm Pod kazdą postacią uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat