Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z truskawkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

makaron świderki 100 gram
truskawki 200 gram
Syrop: 2 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyzeczka

DO PODANIA

jogurt grecki 2 łyżka
cukier puder 1 łyżeczka

Porada

*użyłam syrop sosnowy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z truskawkami

Makaron ugotować al dente, odcedzić i przelać zimną wodą. Zostawić na sitku do całkowitego wystudzenia.
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać syrop sosnowy, sok z cytryny, wymieszać i odstawić na 15 minut, żeby owoce puściły sok.
Zimny makaron polać rozgniecionymi truskawkami. Podawać z jogurtem greckim wymieszanym z cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak