Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tofu i bakłażanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1
marchew 1
tofu 1 opakowanie
mleko kokosowe 1 puszka
sos sojowy
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Kurkuma mielona Prymat
curry
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
Imbir mielony Prymat
kolendra mielona
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
listki mięty
oliwa
makaron typu chińskiego

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tofu i bakłażanem

Makaron typu chińskiego z tofu i bakłażanem to danie, które potrzebuje naprawdę niewiele czasu. Mleko kokosowe i rozmaite przyprawy to kropka nad i.

Przygotowanie

Makaron przygotowałam według przepisu na opakowaniu.
Bakłażana umyłam, pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do miski, posoliłam i skropiłam oliwą.
Tofu pokroiłam w kostkę, marchewkę obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach.
Na patelnię, na rozgrzany olej wrzuciłam bakłażana i marchewkę. Chwilę posmażyłam i dodałam tofu.
Przyprawiłam solą ziołową, czarnym pieprzem. Dodałam także odrobinę imbiru mielonego, kolendry mielonej oraz trochę sosu sojowego. Przyprawiłam także kurkumą, czosnkiem niedźwiedzim. Dodałam przyprawę garam masala oraz odrobinę curry. Wszystko razem wymieszałam, wlałam mleko kokosowe, kilka listków mięty, dodałam makaron i jeszcze chwilkę razem smażyłam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.09.2016 07:45
pyszne danie
Ewa Wojtaszko 05.09.2016 13:36
uwielbiam tofu ! mogłabym jeść codziennie i na słodko i w wersji wytrawnej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak