Makaron z sosem z Ajvaru

Makaron z sosem z Ajvaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    250 gram
  • ajvar

    1 słoik (łagodny)
  • woda

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    3 sztuki
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • bazylia otarta Prymat

  • oregano

  • przyprawa do rosołu

  • papryka słodka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Makaron gotujemy we wrzątku według instrukcji na opakowaniu
2. Cebulę obieramy, i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na 1 łyżce oleju rzepakowego. Gdy cebula się zeszkli dodajemy paprykę i ogórka pokrojonego w malutką kostkę. Smażymy przez 5 minut często mieszając
3, Po tym czasie dodajemy ajvar smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy wody. Oraz przyprawy. Mieszamy. Całość zagęszczamy wodą z mąką.
4. Na talerz wykładamy makaron i polewamy sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat