Makaron z sosem truskawkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • jajko

    2 szt
  • woda

    1 szklanka
  • sól

  • truskawki

    1 kg
  • twaróg

    25 dag
  • śmietana

    1 szklanka
  • cukier

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wsypać mąkę na stolnicę, posolić, zrobić dołek, wbić jajka, i wlać porcjami wodę podczas wyrabiania ciasta. Ciasto rozwałkować na cienkie placki i odstawić na bok, aby trochę przeschły. Następnie zwinąć w rulon i cienko kroić. Makaron roztrzepać i gotować w osolonej wodzie. Przecedzić i przelać zimną wodą. Rozłożyć na talerze posypać twarogiem. Truskawki obrać z szypułek, umyć, osączyć i zmiksować, dodać cukier i śmietanę. Powstałym koktajlem polać makaron z serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 16.05.2012 08:56
super
jolanta19 07.12.2011 17:29
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat