Makaron z sosem szpinakowo-serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1/2 paczki
  • szpinak mrożony

    100 g
  • śmietana 12%

    100 g
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    1 łyżka
  • ser żółty

    4 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować.
Na patelni rozmrozić szpinak, dodając kilka łyżeczek wody. W miseczce zmieszać jajko, śmietanę i żółty ser, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę połączyć ze szpinakiem, zagotować i chwilę pomieszać. Dodać do makaronu.
Pożądany efekt uzyskamy, gdy makaron będzie jedynie lekko umoczony i obtoczony w sosie

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 01.11.2012 21:55
nieżle
Margo1 01.11.2012 21:55
nieżle
Niunia 29.03.2012 19:42
pycha
Natalia/tubisiek 18.06.2011 09:13
musiał być smaczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat