Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem pieczarkowym z parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron łazanka 0.5 opakowanie
pieczarki
parówki 2 szt
śmietana kremówka szklanka
sól, pieprz
olej do smażenia
mąka łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pieczarkowym z parówkami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie po czym odcedzamy. Pieczarki kroimy w półplasterki i smażymy,na osobnej patelni smażymy tez pokrojone w półplasterki parówki. Dodajemy parówki do pieczarek i wlewamy śmietankę i szklankę wody. Doprowadzamy do wrzenia,dodajemy łyżkę mąki i szybko energicznie mieszamy tak aby nie powstały grudki. Doprawiamy sos do smaku i mieszamy jeszcze chwilę aby zgęstniał. Polewamy sosem makaron,posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.Podajemy!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.01.2013 14:25
SMakowity
babi17 19.12.2012 12:05
pycha
adelajda 10.12.2012 05:59
lubię makaron z takim sosem super !
Katarzyna/kate1980 07.12.2012 09:16
superowy
Katarzyna54 03.12.2012 11:12
pyszne
Jodaj 02.12.2012 21:12
smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak