makaron z sosem pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    40 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula biała

    1
  • śmietana

    1/2 szkl
  • sól, pieprz

  • mąka

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plastry i udusić razem z posiekaną cebulą na 2 łyżkach tłuszczu. Kiedy będą miękkie dodać śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody( wg uznania).
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić , wyłożyć na talerze polać sosem pieczarkowym i posypać posiekaną pietruszką lub startym żółtym serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
owca441 28.08.2011 20:40
kocham pieczarki, przepis na pewno wypróbuję ;)
Andzia1977 28.06.2011 22:14
LUBIĘ MAKARONY I NA PEWNO WYPRÓBUJĘ

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat